Jos van Rey doorbreekt stilzwijgen

Redactie

De van corruptie verdachte politicus Jos van Rey reageert zondag voor het eerst in het openbaar op de beschuldigingen aan zijn adres. De VVD'er is te gast in het programma WNL op Zondag, zo meldt de omroep donderdag.

De voormalige senator en wethouder van Roermond gaat onder meer in op alle commotie rond de affaire. Tot nu toe liet Van Rey steeds anderen voor zich spreken onder wie zijn advocaat en vicefractievoorzitter van de VVD in Roermond Jan Puper.

De 68-jarige Van Rey werd enkele weken geleden door de VVD in Roermond voorgedragen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Na een storm van kritiek besloot het lokale partijbestuur het besluit op te schorten. Puper zei eerder deze week in het AD dat Van Rey gewoon meedoet. Volgens hem is hij nog de onbetwiste leider en is hij goed voor zeven tot acht zetels.

Van Rey trad in oktober af als senator en als wethouder van Roermond omdat hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht. Tegen hem loopt nog altijd een strafrechtelijk onderzoek.

Naar aanleiding van de affaire rond Van Rey diende vorige week een groep VVD'ers tijdens het partijcongres een motie in waardoor VVD'ers die worden verdacht van een strafbaar feit worden geschorst. Deze motie haalde het echter niet. Wel is besloten dat VVD-politici voortaan een integriteitsverklaring moeten ondertekenen.