Opstelten zaterdag alsnog naar Maastricht

Redactie

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) gaat zaterdag alsnog naar Maastricht om te praten over de aanpak van de drugsproblemen in Zuid-Limburg. Dat bevestigt een woordvoerder van zijn ministerie donderdag.

Opstelten zou eigenlijk vorige week donderdag een bezoek brengen, maar de Kamer eiste toen dat hij aanwezig was bij een debat over de zorgfraude. Omdat de minister daar vragen moest beantwoorden over de aanpak van de fraude door het Openbaar Ministerie kon hij niet naar Maastricht.

Opstelten zei toen dat hij het jammer vond dat het bezoek niet doorging en zegde toen toe dat hij begin deze week zeker alsnog een bezoek zou brengen. Dat is nu dus zaterdag geworden.

De burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, vroeg de minister eerder deze maand om hulp om drugsoverlast in de stad aan te pakken. De burgemeester had onvoldoende politiecapaciteit om coffeeshops die wiet verkochten aan buitenlandse drugstoeristen te kunnen sluiten en tegelijkertijd overlast op straat tegen te gaan.

Opstelten liet Hoes daarop weten dat hij op zijn steun kon rekenen. Maastricht heeft tot nu toe vijftien extra agenten gekregen om drugsoverlast in de stad te bestrijden.