Trainer Pellegrini akkoord met Manchester City

Frank (franklop)

Manuel Pellegrini wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Manchester City. De 59-jarige Chileen heeft een mondeling akkoord bereikt met de Engelse club, liet hij weten aan het Spaanse tv-station Canal Sur. Pellegrini wordt de opvolger van Roberto Mancini, die na een seizoen zonder prijzen moet vertrekken.

Pellegrini loodste dit seizoen Malaga naar de kwartfinale van de Champions League. Eerder deze maand liet hij weten zijn aflopende contract bij de Spaanse club niet te verlengen. Pellegrini had in het verleden onder meer Real Madrid, Villarreal en River Plate onder zijn hoede.

De coach laat weten dat nog niet alles in kannen en kruiken is. "Er is nog niets getekend, dus je mag nog niet zeggen dat alles rond is. We hopen er wel zo snel mogelijk uit te komen." Pellegrini werd na het ontslag van Mancini bijna direct als favoriet voor de functie naar voren geschoven.

Manchester City greep afgelopen seizoen overal naast. In de competitie eindigde de club achter rivaal Manchester United als tweede, in de finale van de FA Cup bleek Wigan Athletic te sterk. Het avontuur in de Champions League eindigde al in de groepsfase.