Van der Velde en Veenstra blijven met elkaar in de clinch

Redactie

De verzoenende gesprekken tussen Riemer van der Velde en Robert Veenstra hebben volgens de voormalig voorzitter niet veel goeds gebracht. De onrust in Heerenveen houdt hiermee aan.

Clubicoon Van der Velde en de huidige voorzitter Veenstra hebben inmiddels twee gesprekken met elkaar gevoerd. Zonder al te veel resultaat, laat Van der Velde weten aan de Leeuwarder Courant. Directe aanleiding voor de gesprekken was een kritische column in het clubblad.

"Ik heb geen behoefte om iets te doen voor Heerenveen met dit soort mensen binnen de club", laat Van der Velde weten via het Friese medium. Met die uitspraak wordt het vuurtje nog maar eens extra aangewakkerd. Eerder deze week werd bekend dat een groep sponsoren bij de financiers van de club gaat peilen of de onvrede groter is dan Veenstra al maanden doet vermoeden.

Naar verluidt zijn er inmiddels al veel klachten binnengekomen bij de initiatiefnemers. Naar aanleiding van de binnenkomende klachten gaat de groepering, die aan de zijde van Van der Velde opereert, actie ondernemen tegen het huidige beleid.

Van der Velde uitte eerder al kritiek op het beleid. Ook veel personeel gaf aan ontevreden te zijn over de huidige werkomstandigheden. Zo zou Veenstra een bijvoorbeeld schrikbewind voeren. Veenstra was overigens niet bereid te reageren.