Zitting Van der Sloot al na halfuur voorbij

anoniem_22072019025900

De zitting in het hoger beroep van Joran van der Sloot dat woensdag in Lima van start ging, heeft een halfuur geduurd. Meer tijd hadden de rechters niet nodig voor het verhaal van de advocaat van Van der Sloot. Binnen dertig dagen doet het hooggerechtshof uitspraak.

Van der Sloot was niet aanwezig. Zijn advocaat Maximo Altez verklaarde tegenover de vijf rechters dat zijn cliënt een lagere staf verdient, onder meer omdat hij de aanklacht in eerste aanleg heeft geaccepteerd en ten tijde van zijn eerste bekentenis nog niet goed Spaans sprak.

"Hij vindt de straf te hoog", zei Altez tegen het hof. Van der Sloot werd in januari vorig jaar veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

Voorafgaand aan de zitting liet de raadsman van de Nederlander zich ontvallen dat hij denkt dat het erg moeilijk wordt om een lagere straf voor Van der Sloot af te dwingen. "Alle argumenten zijn eigenlijk al eerder aangedragen en hij heeft bekend", zei hij.

De advocaat van de familie van de omgebrachte Stephany Flores, Edward Alvarez, zat in het publiek. "Ik ben hier om te luisteren", zei hij. Op de zitting was een tiental Peruaanse journalisten aanwezig. "Het leeft nog wel in Peru. Alles wat er met Joran gebeurt is hier nieuws", aldus een van hen.