Verdachten brand Waalre gezien met jerrycans

anoniem_22072019025900

De drie verdachten van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre maakten regelmatig gebruik van de Volkswagen Touran die op weg van en naar de brand is gebruikt door de daders. De verdachten en de auto zijn in de dagen voor de aanslag gefilmd bij een onbemand tankstation. Te zien is hoe ze jerrycans vullen met brandstof. Ook werd de auto met de verdachten in de dagen voor de brand gecontroleerd door de politie die de jerrycans zag liggen in de kofferbak maar verzuimde te kijken naar de inhoud.

Raadsman Mark Nillesen van de verdachte woonwagenbewoner Dick O. (37) heeft dat woensdag gezegd nu hij na ruim 2 maanden als eerste advocaat voor het eerst mag praten over het dossier. En hoewel Dick O. regelmatig gebruikmaakte van de Touran zegt dat niks over zijn betrokkenheid bij de brandstichting, meent de advocaat. "Het is in de kern een hele kleine, simpele zaak. Hard bewijs is er niet."

Het gemeentehuis werd in juli verwoest toen er twee gestolen auto's naar binnen werden gereden en in brand werden gestoken. Het drietal ontkent elke betrokkenheid bij de brand en zwijgt verder.