Hagenaar mogelijk vermoord in clubhuis Satudarah

anoniem_22072019025900

Een 36-jarige Hagenaar die begin februari dood werd aangetroffen in het Zuid-Hollandse Bergambacht, is mogelijk vermoord in het Haagse clubhuis van motorclub Satudarah Trailer Trash. Dat is een van de scenario's die justitie in de moordzaak onderzoekt, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag woensdag.

"We houden rekening met allerlei scenario's en dat is er een van", aldus de zegsvrouw. "Op meerdere plekken zijn doorzoekingen gedaan en het clubhuis aan de Polluxstraat in Den Haag is daar een van."

Twee Haagse verdachten van 43 en 48 jaar, die ruim een week geleden werden aangehouden, zitten nog vast in verband met de moord. Zij zitten in beperkingen. Beiden zijn lid van de Haagse tak van Satudarah, Satudarah Trailer Trash. Of een van de verdachten ook de president is van de motorclub, zoals de NOS woensdag meldt, wil de zegsvrouw van het OM niet bevestigen.

Over het motief van de moord wil het OM evenmin iets kwijt. Dat het slachtoffer banden had met Satudarah maar plannen had om over te stappen naar motorclub Hells Angels, zoals de NOS meldt, wil de zegsvrouw niet bevestigen. "In ieder onderzoek wordt rekening gehouden met geruchten", is het enige dat zij daarover wil zeggen.

In totaal werden vorige week dinsdag vier verdachten voor de moord aangehouden. De twee anderen, een 32-jarige en 58-jarige Hagenaar, kwamen eerder al op vrije voeten. De 58-jarige verdachte zou niets met de moord te maken hebben. Hij zou zich wel schuldig hebben gemaakt aan witwassen en betrokken zijn geweest bij een wietkwekerij. Ook heeft hij te maken gehad met een van de verdachten in de moordzaak.

Het lichaam van het slachtoffer werd op 8 februari onderaan een dijk gevonden in Bergambacht. De man bleek te zijn vermoord. In de loop van het onderzoek loofde politie en justitie een beloning uit van vijftienduizend euro voor de tip die leidde naar de daders.