Roemenen in zaak Visser donderdag voorgeleid

anoniem_22072019025900

De twee Roemeense mannen die zijn aangehouden in verband met de dood van ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein worden waarschijnlijk donderdag voorgeleid. Dat meldt de Spaanse krant La Verdad de Murcia woensdag. Dan wordt duidelijk of het tweetal langer in voorarrest moet blijven.

De Roemenen, 47 en 60 jaar oud, werden maandag aangehouden in de Spaanse stad Valencia. De Spaanse politie meldde eerder dat de twee directe verdachten zijn van de moord.

Volgens de Spaanse krant zouden de twee geen 'belangrijke zaken op hun strafblad' hebben. Spaanse media meldden eerder dat de Roemenen waarschijnlijk huurmoordenaars zijn die Severein gemarteld zouden hebben.

Het voorarrest van de derde verdachte, ex-manager van de volleybalclub in Murcia, Juan Cuenca, werd dinsdag al verlengd. Hij zou volgens La Verdad aan de onderzoeksrechter hebben verteld dat iemand anders schuldig is aan de moord op het stel. Het gaat om zakenman en voormalig eigenaar van de volleybalclub van Murcia, Evedasto Lifante, die als tipgever in de zaak wordt gezien.