Bogers nieuwe trainer Sparta

Frank (franklop)

Sparta Rotterdam heeft Adrie Bogers aangesteld als nieuwe trainer. Hij tekent op Het Kasteel een contract voor één seizoen. Bogers is de opvolger van interim-trainer Henk ten Cate, die er net niet in slaagde Sparta naar de Eredivisie te loodsen. Roda JC zette de Rotterdammers in de finale van de play-offs de voet dwars.

Bogers was afgelopen seizoen assistent-trainer van NAC Breda en na het ontslag van John Karelse ook even eindverantwoordelijk. Eerder stond de 48-jarige Bredanaar aan het roer bij RKC Waalwijk en het Japanse Urawa Red Diamonds. Zowel voor NAC als RKC speelde Bogers zelf ook. Daarnaast stond hij als speler onder contract bij Willem II en KV Mechelen.

Wiljan Vloet heeft er het volste vertrouwen in dat Sparta met Bogers een succesvol seizoen tegemoet gaat. "Naast een rijk voetbalverleden en zijn opgebouwde ervaring als trainer in het betaald voetbal zijn wij onder de indruk van zijn kennis en vakmanschap", zegt de algemeen directeur. "De koers die Sparta wil varen is parallel aan die van de nieuwe trainer."