Facebookrellen Haren worden verfilmd

anoniem_22072019025900

De Facebookrellen in Haren zijn het onderwerp van een nieuwe Nederlandse speelfilm. Producent Paul Voorthuysen werkt aan een scenario voor het filmproject. Dat bevestigt het productiehuis van Voorthuysen, PVPictures. De voorbereidingen voor de film zijn nog in een pril stadium.

De rellen in Haren ontstonden in september vorig jaar nadat een meisje uit de Groningse gemeente de uitnodiging voor haar zestiende verjaardag als openbaar evenement had aangemaakt op Facebook. De uitnodiging verspreidde razendsnel, waarna het feest werd afgelast. Toch kwamen duizenden jongeren naar Haren, waarna de rellen uitbraken.

Het feest was geïnspireerd op de film Project X van Nima Nourizadeh. Daarin zet een jongen de uitnodiging voor een feest voor een vriend op de Amerikaanse advertentiesite Craigslist, waarna het feest wordt overspoeld met jongeren.

De rellen in Haren leidden uiteindelijk tot het vertrek van burgemeester Rob Bats en een streng rapport van een onderzoekscommissie. Wanneer de film gemaakt moet worden, is nog onbekend.


Facebookrellen Haren worden verfilmd (Foto: Novum)