Moslim opgepakt voor aanslag Franse militair

anoniem_22072019025900

De Franse politie heeft woensdagochtend rond 06.00 uur een man opgepakt die verdacht wordt van de aanslag op de militair Cedric Cordiez (25), afgelopen zaterdag in Parijs. De man (22) werd aangehouden in La Verriere, ten zuid-westen van Parijs. Dat melden Franse media. Het gaat om een radicale moslim.

Cordiez werd bij het metrostation La Defense van achteren in zijn nek gestoken toen hij daar met twee collega's liep. De dader verdween zonder een woord te zeggen in de menigte. La Defense is een erg druk metrostation. Er zijn ook talrijke winkels gevestigd.

Cordiez is buiten levensgevaar. De nu opgepakte man zou drie tot vier jaar geleden geradicaliseerd zijn. Hij was bij de politie alleen bekend voor een paar kleine diefstallen.

De verdachte kon worden opgepakt op grond van dna-sporen. De man bleek een waterfles achtergelaten te hebben op de plaats van de aanslag. Daarnaast is gebruik gemaakt van beelden van beveiligingscamera's om hem op te sporen.

Minister Manuel Valls (binnenlandse zaken) roemde de politie en veiligheidsdiensten voor de arrestatie. ''We moesten snel handelen want we wisten niet of hij weer zou toeslaan.'' Volgens de minister moeten Franse militairen op hun hoede blijven. Valls beweerde dat er nog 'tientallen, mogelijk honderden' soortgelijke personen in Frankrijk rondlopen.