Volume iPhone op basis van afstand

Oscar.

Een toekomstige versie van de iPhone kan mogelijk zijn geluidsniveau automatisch aanpassen op basis van de afstand tot de gebruiker. Zo zou het geluid harder worden wanneer de telefoon verder van de oren wordt gehouden. Dat beschrijft een ruim vier jaar oud patent van Apple dat dinsdag gepubliceerd is.

Het patent beschrijft dat niet alleen het volumeniveau wordt aangepast, maar dat ook de audio wordt aangepast om de kwaliteit te waarborgen. Wanneer de afstand te groot wordt, schakelt de telefoon automatisch over op de speaker. Ook hier heeft de afstand tot de telefoon invloed op het volume. De overgang tussen de verschillende standen zou geleidelijk zijn, zodat het geluid nooit wegvalt.

Verschillende patenten van Apple zijn in de afgelopen maanden uitgelekt. Zo zou het geluidsniveau ook aangepast kunnen worden op basis van de locatie van de gebruiker. In een club gaat het niveau omhoog, terwijl de telefoon in de bioscoop of bibliotheek het geluid uitschakelt. Daarnaast zou Apple bezig zijn om vingerafdrukken als beveiliging te gebruiken.

Apple heeft, sinds de introductie van de iPhone 5 afgelopen najaar, geen nieuwe smartphones aangekondigd. De verwachting is dat de iPhone 5S dit najaar op de markt komt, begin volgend jaar gevolgd door een goedkopere versie van een bestaande iPhone.


Volume iPhone op basis van afstand