Familie Flores niet bij hoger beroep Van der Sloot

Redactie

De familie van de vermoorde Stephany Flores is woensdag niet aanwezig bij de start van de hoger beroepszaak van Joran van der Sloot. Volgens hun advocaat, Edward Alvarez, is het voor de familieleden te zwaar en willen zij de zaak het liefst laten rusten. Ook Alvarez laat verstek gaan.

"Het is een keuze om al dan niet aanwezig te zijn. Wij kiezen ervoor om dit niet te doen", stelt Alvarez desgevraagd. De vader van Stephany, Ricardo, en andere familieleden waren wel bij de rechtszaak in januari vorig jaar. Zij hoopten toen dat Van der Sloot levenslang achter de tralies zou verdwijnen.

De rechtbank legde de Nederlander toen echter een celstraf van 28 jaar op. Ricardo Flores verklaarde na de uitspraak dat de zaak voor hem hiermee afgedaan was. Van der Sloot hoopt in het hoger beroep op een fors lagere straf, omdat hij vindt dat hij geen eerlijke rechtsgang heeft gehad.

Advocaat Alvarez gelooft niet dat het hooggerechtshof het vonnis in eerste aanleg nietig zal verklaren, zodat Van der Sloot een lagere straf kan krijgen. "Als dit toch gebeurt komen wij waarschijnlijk wel in actie", zegt hij.

De openbare zitting staat gepland om 08.30 uur lokale tijd. Dan is het 15.30 uur in Nederland.