Grosjean moet op het matje komen

Tiede-Jan Breevaart

Romain Grosjean mag zich melden bij Lotus-teambaas Eric Boullier. Hij mag uitleggen wat die in Monaco allemaal aan het doen was.

De Fransman had zowel donderdag als zaterdag een crash waarna het team flink aan de slag moest om de auto te herstellen. Zaterdag kon hij na de haastige reparatie gewoon deelnemen aan de kwalificatie maar kwam niet in Q3 terecht. En zondag crashte die de race uit door vol op de achterkant van Daniel Ricciardo's Toro Rosso te rijden.

Tegen Sky Sports zei Boullier: "We gaan me hem zitten en dit weekend evalueren. Het is steeds hetzelfde verhaal, zeker in Monaco. Hij was snel, dat konden we zien, en het is daarom nog frustrerender. Het ongeluk van donderdag hielp niet mee, maar dat gebeurt soms."

"Vanaf zaterdagochtend ging het alleen maar slechter. Ik denk dat Ricciardo hem nog meer frustreerde. Door hem kon hij Q2 niet afsluiten zoals hij wilde en een dertiende startplaats voegt alleen maar toe aan de frustratie. We zullen hem moeten afkoelen en eens goed gaan praten als we weer in de fabriek zijn."