[RG] Haase in vier sets langs De Schepper

Peterselieman

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Haagse tennisser was in vier sets te sterk voor de Fransman Kenny de Schepper: 6-4, 7-6 (3), 2-6 en 6-3. Hij moet zich nu opmaken voor een confrontatie met de Pool Jerzy Janowicz (21) of de Spanjaard Albert Ramos.

Vorige maand in Marokko won Haase al van De Schepper en op het gravel in Parijs deed hij dat nog eens dunnetjes over. In de tweede set maakte de Nederlander een einde aan een reeks van zeventien verloren tiebreaks op rij. Na het verlies van de derde set leek de nummer 66 van de wereld even in de problemen te komen, maar direct daarna maakte hij alsnog een einde aan de illusies van de Fransman (ATP-91).

Haase volgt het goede voorbeeld van Igor Sijsling, die maandagmiddag Jürgen Melzer in drie sets aan de kant schoof. Thiemo de Bakker komt tegen Stanislas Wawrinka dinsdag pas in actie. Het vrouwentoernooi werd zondag door het verlies van Arantxa Rus en Kiki Bertens al van de Nederlandse inbreng ontdaan. De afgelopen twee jaar drong Haase in Parijs eveneens door tot de tweede ronde. Dat bleek beide keren het eindstation.