Rotterdammers maken duikspel via inzameling

Redactie

Het Rotterdamse gamebedrijf Vertigo Games wil 75 duizend dollar inzamelen om een online duikspel te financieren. Het spel laat gamers gezamenlijk virtueel duiken en het ondersteunt het gebruik van de virtualrealitybril Oculus Rift. World of Diving is in de maak voor Mac en pc's die draaien op Windows en Linux.

Het bedrijf zamelt geld in via de crowdfundingsite indiegogo.com. Met nog 37 dagen op de teller heeft het bedrijf ruim 2700 dollar opgehaald. "Het aantrekken van 75 duizend dollar ontwikkelkapitaal is een noodzaak voor ons", geeft een woordvoerder van het bedrijf aan. Vertigo Games wil het spel het liefst in eigen beheer maken zonder tussenkomst van een uitgever.

De keuze van Vertigo Games om zelfstandig een game te maken, staat niet op zichzelf. Steeds meer studio's kiezen er voor zelf een game te maken en uit te geven. Op die manier behouden ze creatieve vrijheid.

Zo werkt Triumph Studios uit Delft aan een strategiespel en bracht Abbey Games deze maand het strategiespel Reus uit voor pc. De mogelijkheid games te distribueren via populaire online diensten als Steam, GOG en Gamersgate speelt een belangrijke rol bij het maken van deze keuze.


Rotterdammers maken duikspel via inzameling (Foto: Novum)