[RG] Vader Tomic toegang geweigerd

Maarten (rubbereend)

De vader van tennisser Bernard Tomic mag op Roland Garros geen wedstrijden bekijken. De organisatie van het toernooi weigert hem de toegang, omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van de trainingspartner van zijn zoon. Tomic speelt dinsdag zijn eerste partij in Parijs.

John Tomic mocht al niet meer als coach aanwezig zijn bij wedstrijden. In Parijs mag hij daarnaast ook niet als toeschouwer naar binnen.

Beveiligers hebben instructies gekregen om John Tomic, coach van zijn zoon, buiten de hekken te houden. "Ons toernooicomité heeft om problemen op Roland Garros te voorkomen besloten dat Bernards vader niet binnen wordt gelaten", legt de Franse tennisbond uit. "Bernard, zijn zaakwaarnemer en de ATP zijn enkele dagen geleden door ons geïnformeerd. Het ticketverkoopkantoor en de toegangspoorten hebben instructies gekregen."

De zaak tegen John Tomic is door een rechtbank in Madrid tot oktober uitgesteld. Hij wordt ervan verdacht de trainingspartner, Thomas Drouet, een kopstoot te hebben gegeven in de Spaanse hoofdstad. Zijn zoon speelde die week het masterstoernooi daar.