Tom Cruise laat thriller Guy Ritchie schieten

ArtistA (Jonathan)

Tom Cruise laat de hoofdrol in de film The Man From U.N.C.L.E. van Guy Ritchie schieten. Cruise moet zich concentreren op de productie van Mission: Impossible 5, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De opnamen van de actiefilm zijn vervroegd naar eind dit jaar, waardoor Cruise The Man From U.N.C.L.E. niet meer haalt.

Armie Hammer is nog wel aan de film verbonden. Ritchie moet nu hard op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler voor zijn thriller, die is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig. The Man From U.N.C.L.E. gaat over een Russische, Hammer, en een Amerikaanse spion die samen moeten werken.

De casting van The Man From U.N.C.L.E. begon in 2011 en gaat niet van een leien dakje. Steven Soderbergh zou de thriller regisseren en had verregaande onderhandelingen met George Clooney, Bradley Cooper en Channing Tatum, die allemaal bedankten voor de eer. Nadat Soderbergh er de brui aan gaf, werd Ritchie gevraagd voor de regie.

De 50-jarige Cruise zou zijn stunts in Mission: Impossible - Ghost Protocol uit 2011 in het vijfde deel willen overtreffen. Met de productie van de vierde film heeft Cruise zich ook stevig bemoeid. Mission: Impossible 5 moet in 2015 uitkomen.


Tom Cruise laat thriller Guy Ritchie schieten (Foto: Novum)