Sauber puntloos huiswaarts

Tiede-Jan Breevaart

Kimi Raikkonen verschalkte Nico Hülkenberg in de slotfase. Hierdoor heeft de Duitser geen punten mee kunnen nemen uit Monaco.

We konden vandaag geen wonderen verwachten. We kwamen gewoon snelheid te kort. Ik startte in tegenstelling tot de meeste andere coureurs bij de herstart op de zachte banden en aan het begin leek dat een goede keuze”, sprak de ex A1GP-coureur. “Na nog een safety car-periode kwamen ze echter niet meer tot leven en vooral de achterbanden sleten behoorlijk snel. Ik kon de stalen band zien zitten na het uitstappen, dus het is ook niet zo raar dat de snelheid er niet meer was. Het is jammer, want anders hadden we een punt gepakt.

Esteban Gutierrez had een vrij kleurloze race in Monaco en ging van de negentiende startplek naar de dertiende stek aan de finish. “De eerste safety car verpestte onze strategie. Het was daarna vooral heel belangrijk om de auto heel te houden en aan de finish te brengen, aangezien punten bijna onmogelijk waren. Ik plaatste nog wel een paar aanvallen, maar we komen gewoon topsnelheid te kort. Ik moet ook aan mezelf werken, zodat ik beter om kan gaan met de veranderende omstandigheden zoals we dit weekend in de kwalificatie hadden.