Mclaren-coureurs geven visie op race

Tiede-Jan Breevaart

McLaren had een zeer enerverende race in Monaco. Jenson Button kwam als zesde over de finish, Sergio Perez haalde diverse mensen in maar viel uit na een botsing met Kimi Raikkonen.

Mijn openingsronden waren goed en ik wist Sutil in te halen, waarna ik Alonso ook probeerde aan te vallen. Ik raakte hem en lette toen niet goed op, waardoor Sergio bij het uitkomen van de tunnel een goede actie op me wist in te zetten. Na de herstart kon Sutil mij in de hairpin inhalen, waar ik een beetje verbaasd over was, aangezien het mij eerder niet bij Alonso was gelukt! Een paar ronden voor het einde raakten Sergio en Raikkonen elkaar, waarna er plots allerlei gevechten ontstonden. In Rascasse greep ik de kans en pakte ik Fernando, om zo zesde te worden,” aldus de Britse ex-wereldkampioen.

Ik had een goede race en wist de hele middag al wat inhaalacties te plaatsen. Ik ben echter van mening dat Kimi me niet genoeg ruimte gaf toen ik hem bij het uitkomen van de tunnel wilde inhalen. Ik werd daardoor tegen de muur gedrukt, wat heel jammer is. Natuurlijk is elke actie in Monaco risicovol, maar je moet elkaar wel ruimte geven. Het resultaat was dat mijn remschijven kapot waren en mijn remmen oververhit raakten. Daardoor viel ik uiteindelijk uit. Het was heel frustrerend,” sprak de Mexicaan.

Op Sport 1 had Tom Coronel tijdens de uitzending geen goed woord over voor de inhaalacties van Perez.