Weer verdachte moord Britse soldaat opgepakt

Redactie

Een arrestatieteam van de Londense politie heeft zondag weer een verdachte opgepakt in verband met de moord op de soldaat Lee Rigby, afgelopen woensdag in Woolwich in Londen. Het gaat om een man van 22, zei de politie, die verder geen bijzonderheden gaf.

In verband met de moord zijn negen mensen opgepakt, van wie er nog zes vastzitten. De twee daders, de 28-jarige Michael Adebolajo en de 22-jarige Michael Oluwatobi Adebowale, liggen gewond in het ziekenhuis. Zaterdagavond werden drie mannen van 21, 24 en 28 jaar opgepakt. Een man van 29 is op borgtocht vrijgelaten en twee vrouwen van 29 en 31 zijn zonder aanklacht weer op vrije voeten gesteld.

De Keniaanse politie heeft zondag bevestigd dat Adebolajo in november 2010 in Kenia is opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij een terroristische actie. Nadat hij een week in de cel had gezeten werd hij uitgewezen naar Groot-Brittannië.

Volgens de Keniaanse aurotiteiten reisde Adebojalo met zes anderen in een speedboat naar het eiland Pate. Ze waren naar verluidt op weg naar Somalië om zich aan te sluiten bij de radicaalislamitische groep Al-Shabab. Omdat hij een geldig Brits paspoort had en geen strafblad wezen de Kenianen hem na een week uit zonder aanklacht.

De familie van Rigby heeft zondag bloemen gelegd op de plaats buiten de Woolwich-kazerne waar de soldaat woensdag opzettelijk werd aangereden en met messen omgebracht.