Hockeyer Van der Horst zes tot acht weken uit de roulatie

Boris (borisz)

OZ-captain Robert van der Horst ging zondag in het tweede finaleduel tegen Rotterdam kermend van de pijn van het veld. Direct na afloop was aanvankelijk onduidelijk hoe lang de Brabander aan de kant zou staan. Een paar uur later werd bekend dat hij zes tot acht weken uit de roulatie is.

"Volgens mij noemen ze het een luxatie in de buurt van het schouderblad", zegt Van der Horst. "Dat is de eerste diagnose die zonet, nog tijdens de wedstrijd, is gesteld door de medici van OZ en het Nederlands team. Ze zeiden dat er hetzelfde aan de hand is als bij Klaas Vermeulen tijdens de Olympische Spelen. Ik hoorde op het moment van die botsing van alles krakken en vreesde voor een sleutelbeenbreuk."

Bij Vermeulen schoot het gewricht tussen zijn sleutelbeen en schouder uit de kom. Daarnaast rekte de Amsterdammer zijn schouderbladen ernstig op. Vermeulen was zo’n maand uit de roulatie. Van der Horst durfde direct na afloop nog niets te zeggen over zijn revalidatietijd.

Later, aan het begin van de avond, bleek dat hij zo'n zes tot acht weken moet toekijken. Hierdoor mist hij de laatste finalewedstrijd en waarschijnlijk ook de Hockey World League, die komende maand in Rotterdam wordt gehouden.