[RG] Ook Bertens uitgeschakeld

Boris (borisz)

Kiki Bertens is zondag in de eerste ronde uitgeschakeld op Roland Garros. Bij het Franse grandslamtoernooi verloor de Wateringse van Sorana Cirstea uit Roemenië. De nummer 26 van de plaatsingslijst liet de setstanden 5-7, 7-5 en 6-2 noteren.

Bertens begon met een vroege break, maar Cirstea sloeg snel terug. Tot 5-5 in de eerste set ging de partij vervolgens gelijk op en toen sloeg de Nederlandse opnieuw toe. Ze serveerde de set daarna uit.

In het tweede bedrijf was het Cirstea die een snelle break plaatste. Bertens pakte die break in de zevende game terug en denderdedirect door. Op 5-4 mocht ze serveren voor de partij, maar leverde ze haar opslagbeurt in en ook de volgende twee games gingen naar Cirstea.

in de derde set was het weer de beurt aan Bertens om als eerste te breaken. De 2-0 voorsprong verdween vervolgens als sneeuw voor de zon toen Cirstea aanzette. De Roemeense won vijf games op rij en bij 5-2 achter serveerde Bertens om in de wedstrijd te blijven. Ook dat lukte echter niet meer.

Eerder zondag verloor ook Arantxa Rus al in de eerste ronde. Igor Sijsling en Robin Haase komen maandag pas in actie. Thiemo de Bakker speelt op zijn vroegst op dinsdag.