FOK! wat een weer... Even wat beter.

Stephan (Stephan5)

Goeiemorgen! Feitelijk hebben we gisteren nog geluk gehad. Het was zeker geen prachtig weer, maar alleen in Limburg viel er nog enige tijd regen. Tegelijkertijd kwam in vrijwel heel Duitsland de regen met bakken uit de lucht, dus ja, hier ' viel het wel mee'. Vandaag zien we zowaar eens een positieve kant van deze trieste lente.

Toch wil ik voor vanmiddag een slag om de arm houden, want in het oosten van het land begint de dag bewolkt en het is nog even de vraag of al die wolkenvelden wel zullen oplossen. Elders in het land zijn er in de ochtend al perioden met zon en langs de kust kan het wel eens helemaal zonnig gaan worden. Het blijft waarschijnlijk overal droog. De temperaturen zijn prima en liggen tussen de 16 en 19 graden. Aan het strand misschien iets lager door een zwakke zeewind. Elders staat er over het algemeen maar een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting.

Prachtig weer was het gisteren in een strook van Engeland naar Zuid-Frankrijk met bijvoorbeeld ook in Londen ruim 20 graden. In Spanje was het ook warm, maar onstonden er in de middag onweersbuien. Veel buien ook in het oosten van Europa. Zweden en Noorwegen waren dan weer zonnig en lekker warm en daar is het echt een stuk beter dan in onze omgeving. Als klap op de vuurpijl onweerde het ook in Texas met in San Antonio maar liefst 250 millimeter regen in 24 uur. Alsjeblieft.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Mooiweer1
Bij qltel in Goch was het afgelopen vrijdag prachtig weer.

Mooiweer2
Toch was de atmosfeer behoorlijk in beweging...

mooiweer3
We zien hier wat Cirrus en Kleine Cumuluswolkjes. Dit onder invloed van een depressie die over Engeland trok en in het westen voor stevige buien zorgde.