Rosberg op jacht naar zege

Tiede-Jan Breevaart

Vandaag behaalde Nico Rosberg zijn derde pole-position op rij dit seizoen. In Monaco was Mercedes weer ontklopbaar over één rondje.

"Het had natuurlijk een stuk gemakkelijker kunnen gaan, maar de condities waren vanmiddag vrij lastig. De omstandigheden op de baan veranderden voortdurend. Je moest echt op het juiste moment op de juiste banden naar buiten gaan. Uiteindelijk ging alles volgens plan ,met een goede laatste ronde in Q3.

Als de Finse Duitser vandaag wint dan is hij de eerste die zoon van een oud winnaar die in Monaco zegeviert. Keke Rosberg won dertig jaar geleden in de nauwe straten. “Een interessant feitje, maar het verandert niets aan mijn race. De banden blijven onze zwakke plek, zoals in Barcelona nog bleek, toen we zeventig seconden achter de winnaar finishten. We blijven ons langzaam verbeteren, maar het blijft voor ons een probleem om de compounds goed door te krijgen. We hebben nog steeds veel vraagtekens, maar hopelijk kunnen we dit keer voor een verrassing zorgen,” aldus de zoon van.