"Commotie tweedehandsgames Xbox One onterecht"

Tom (Tom261)

Volgens een officieel statement van Xbox-woordvoerder Larry Hryb is de commotie rond de manier waarop Xbox One omgaat met tweedehandsgames onterecht.

"Over the past few days, we have been reading comments and message boards following the Xbox One announcement", zei Hryb. "The ability to trade in and resell games is important to gamers and to Xbox. Xbox One is designed to support the trade in and resale of games. Reports about our policies for trade in and resale are inaccurate and incomplete. We will disclose more information in the near future."

Dit statement komt na een resem tegenstrijdige berichten over de nieuwe console van Microsoft. Volgens sommige bronnen zou men een online code moeten aanschaffen ter waarde van een nieuw spel om een tweedehandsgame te kunnen spelen. Verder zou het deel van de verkoper slechts 10% bedragen, wat geen goede motivatie is om tweedehandsspellen te blijven verkopen. 

Anderen zeggen dan weer dat er geen activatiecode moet gekocht worden, maar dat het spel op het account van de vorige bezitter gedeactiveerd wordt. Zo zal de koper de enige zijn die de disc in kwestie kan spelen. De tweedehandskoper zou wel om een bepaalde tijd moeten verbinden met de servers van Microsoft.

Xbox One (Foto: Microsoft)