Force India argwanend over bandenaanpassingen

Peterselieman

Force India blijft argwanend tegenover de aanpassingen die Pirelli doet aan de Formule 1-banden. De Italiaanse rubbermaker kreeg van de FIA toestemming om uit oogpunt van veiligheid het loslaten van de loopvlakken aan te pakken, maar het team van Vijay Mallya is bang dat er meer gesleuteld wordt aan de banden.

Na de Grand Prix van Spanje barstte er onder aanvoering van Red Bull Racing een storm van kritiek los op de Pirelli-banden, waarna de Italiaanse rubbermaker tot ongenoegen van Force India, Ferrari en Lotus besloot om de banden aan te passen. Zij vinden de huidige banden prima en ook de FIA leek gevoelig voor deze argumenten. De autosportfederatie gaf Pirelli op basis van de regels dan ook alleen maar toestemming om het rubber uit oogpunt van veiligheid aan te passen. Juist dit proces houdt het team uit Silverstone argwanend in de gaten.

Force India's vice-teambaas Bob Fernley sprak hierover met Autosport. "Mijn mening is dat we gewoon blijven rijden met de banden voor 2013 en als Pirelli daar wat aan wil doen, zullen we eerst de boel moeten testen en evalueren. Het is vooral een imago-kwestie voor Pirelli. Begrijpelijkerwijs zijn ze niet erg gelukkig met banden die uit elkaar vallen. Maar het heeft niets met de veiligheid te maken. Vooralsnog gebeurt alles volgens de juiste procedure, het gaat via het juiste proces."