Jong Oranje verslaat Australië in oefenduel

Boris (borisz)

De voetballers van Jong Oranje hebben vrijdagavond de leeftijdsgenoten van Australië in een oefenduel aan de kant gezet. In Emmen werd het 3-1 door doelpunten van Adam Maher, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman. De jongelingen spelen 6 juni hun eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland.

Nederland moest het zonder de zieke Jordy Clasie stellen, maar met Strootman, Maher en Marco van Ginkel was het middenveld desondanks sterk bezet. Maher zette zijn ploeg al snel op voorsprong. De AZ'er mikte een vrije trap na vijf minuten prachtig in de bovenhoek.

Wijnaldum zorgde later in de eerste helft voor een ruimere voorsprong. De PSV'er tikte de bal vanuit een lastige hoek prima binnen. Even voor rust besliste aanvoerder Strootman het duel door een afgeslagen schot van Maher tegen het net te schieten.

Na de thee besloot bondscoach Cor Pot zijn team om te gooien. Kelvin Leerdam, Tonny Vilhena, Lerin Duarte, Marco Bizot, Bram Nuytinck, Florian Jozefzoon, Jürgen Locadio en Patrick van Aanholt verschenen allemaal binnen de lijnen. Het niveau daalde daardoor enigszins en Oranje werd nauwelijks gevaarlijk meer. Australië redde in de negentigste minuut nog de eer via Jamie Maclaren.