[CL] Bayern hoopt op goedgezinde voetbalgod in finale

Boris (borisz)

Bayern München-trainer Jupp Heynckes hoopt dat hij zaterdag tijdens de Champions Leaguefinale tegen Borussia Dortmund het geluk aan zijn zijde vindt. "We speelden het betere voetbal in de finale van vorig seizoen. Hopelijk staat de voetbalgod nu aan onze kant", zei hij vrijdag op de persconferentie.

Bayern ging vorig jaar in de eigen Allianz Arena na strafschoppen ten onder tegen Chelsea. Heynckes vindt dat de Bayern-spelers nu met winst de kroon op hun carrière zetten. "We zijn hier met twintig spelers naar toe gereisd en ze zijn allemaal fit", liet hij weten.

Bayern kende een ongekend goed seizoen in de Bundesliga. De club werd met een puntenrecord kampioen en speelt bovendien nog de bekerfinale. "Het was het beste seizoen van een ploeg in vijftig jaar Bundesliga. We hebben de ambitie om dat hier morgen door te zetten", zei Heynckes.

Aanvoerder Philip Lahm vindt dat Bayern zaterdag onder druk staat. "Wij zijn de Duitse kampioen", zegt hij over het treffen met Dortmund, dat op ruime afstand tweede werd in de Bundesliga. Ook liet hij weten hoe zijn finaledag eruitziet: "Wakker worden, ontbijten, trainen, lunchen, dutje, koffie, voetballen en dan hopelijk zegevieren."

In 2010 verloor Bayern de finale ook al eens. Internazionale was toen met 2-0 te sterk. In 2001 was de equipe wel de beste van Europa. Heynckes won de Champions League ook al een keer. In 1998 versloeg hij met Real Madrid Juventus in de finale.