Cel geëist voor jarenlange martelpraktijken

anoniem_22072019025900

Tegen drie mannen die ervan worden verdacht een 36-jarige man uit Eindhoven ruim twee jaar zwaar te hebben mishandeld zijn vrijdag straffen tot negen jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie hadden de mishandelingen veel weg van martelpraktijken.

Het slachtoffer werd stelselmatig gestompt en geslagen met onder meer een plank met spijkers, een wielsleutel en een stok. Ook is met een heet mes in zijn lichaam gestoken. Met een nietmachine is in zijn schedel geschoten en ook is de voorhuid van het slachtoffer aan een plank geniet, waarna de man opdracht kreeg daarmee te gaan lopen. Verder werd hij gewaterboard en werd hij verstikt met spanbanden waardoor hij bijna het bewustzijn verloor. De verdachten maakten van enkele mishandelingen filmpjes en foto's.

De drie verdachten teelden samen met het slachtoffer wiet. De mishandelingen zouden zijn ontstaan nadat een oogst was weggehaald. Het slachtoffer werd beschuldigd van deze diefstal, waarna hij ruim twee jaar onder druk werd gezet en geregeld zwaar werd mishandeld.

In opdracht van de verdachten moest het slachtoffer verder op zijn eigen naam woningen huren, waarin wietplantages werden geplaatst. Ook moest hij de verdachten geld betalen. De verdachten dreigden de kinderen en ouders van het slachtoffer dood te schieten worden als hij niet mee zou werken.

De drie mannen werden in augustus aangehouden nadat het slachtoffer aangifte had gedaan. Tegen een 42-jarige man uit Veldhoven eiste het OM vrijdag negen jaar cel. Een 43-jarige Eindhovenaar hoorde een gevangenisstraf van zeven jaar tegen zich eisen. Het aandeel van een 26-jarige man uit Tilburg was volgens het OM minder groot; hij heeft tien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, tegen zich horen eisen.