'Uitgever verdient aan doorverkoop Xbox-games'

Oscar.

Winkeliers kunnen een tweedehands Xbox One-spel tegen elke prijs verkopen, maar zowel Microsoft als de uitgever van het spel ontvangt een percentage van de opbrengst uit de doorverkoop. Een door Microsoft beheerd systeem houdt de status van alle registratiecodes bij. Dat schrijft het Britse gamevakblad MCV op basis van gesprekken met winkelketens.

Wanneer een gamer een bepaald spel terugbrengt naar de winkel wordt de registratiecode van zijn spelcomputer verwijderd. Dit zou volgens het vakblad ook verklaren waarom Xbox One eens per 24 uur online moet zijn, want dan kan het online registratiesysteem het eigendomsbewijs van de spellen controleren.

Tot nu toe blijft Microsoft onduidelijk over de werking van het registratiesysteem. Het bedrijf heeft alleen laten weten dat de verkoop van tweedehands games bij Xbox One mogelijk blijft. Wat daar verder bij komt kijken liet de uitgever in het midden.

Xbox One is de opvolger van Xbox 360. De spelcomputer, die grofweg acht keer zo krachtig is, moet eind dit jaar op de markt verschijnen.


'Uitgever verdient aan doorverkoop Xbox-games'