Ook rellen in andere Zweedse stad

Ser_Ciappelletto

Het blijft onrustig in Stockholm. Groepen relschoppende jongeren trokken donderdagavond voor de vijfde dag op rij door de straten van de hoofdstad. Auto's gingen in vlammen op en bij twee scholen en een politiepost werd brand gesticht.

In de Stockholmse wijk Rinkeby werden opnieuw auto's in brand gestoken. De brandweer werd bij het blussen gehinderd door honderden jongeren. Acht relschoppers werden door de politie ingerekend.

De rellen breidden zich ook uit naar Södertälje, een stad zo'n 30 kilometer ten zuidwesten van Stockholm. Daar werd de politie bekogeld met stenen toen agenten probeerden te voorkomen dat jongeren auto's in brand staken. Woensdagavond raakten drie agenten gewond bij de rellen.

Al vijf nachten achter elkaar is het raak in de Zweedse hoofdstad. De jongeren zeggen woedend te zijn over het doodschieten van een man door de politie. Het betreft een man van 69 die op 13 mei in Husby, een achterstandswijk van Stockholm, door agenten werd doodgeschoten nadat hij hen bedreigde met een kapmes.