[Play-offs] Uitslag FC Twente - FC Utrecht

Boris (borisz)

FC Twente heeft een wonder nodig om zich te plaatsen voor Europees voetbal. In de eigen Grolsch Veste werd er met 0-2 verloren door verdedigende fouten.

"Wij gaan Europa in!" klonkt het al na acht minuten spelen uit het uitvak.Utrecht, dat nog geen moment gevaarlijk was geweest, scoorde een belangrijk eerste uitdoelpunt. Uit een mooie vrije trap van Tommy Oar kon Cedric van de Gun makkelijk raak koppen, omdat Edson Braafheid hem helemaal vrij liet.

Na elf minuten had FC Twente de gelijkmaker moeten maken. Willem Janssen zette Luc Castaignos helemaal alleen voor Robbin Ruiter. De spits kaatste de bal echter blind terug, in de veronderstelling dat Janssen mee was gelopen. Een grote kans werd zo om zeep geholpen.

FC Twente was de ploeg die vervolgens het spel bepaalde. De Tukkers hadden meer balbezit en waren rustig aan de bal. Misschien wel te rustig. De bal ging goed rond, maar zelden kwam de bal in het vijandelijk strafschopgebied.

Ook na rust was de ploeg van Alfred Schreuder beter en zoekende naar een treffer. Die viel echter uit het niets aan de andere kant na een gruwelijke fout van Sander Boschker, die speelde voor de geblesseerde Nikolay Michailov.

De ervaren doelman oogde als een groentje toen hij de bal buiten het strafschopgebied wilde aannemen. De bal rolde onder de voet ban Boschker door en Eduard Duplan faalde niet voor en leeg doel. De kijkers van Eredivisie Live toonden voetbalhumor door doelman tot Man of the Match te stemmen.

Het bleef bij 0-2, want Twente kon de defensie van Utrecht niet kraken. Braafheid en Tadic zagen hun schoten respectievelijk naast en over gaan. Enige lichtpuntje voor de ploeg uit Enschede zijn de schorsingen voor Utrecht verdedigers Jan Wuytens en Nana Akwasi Asare. Laatste moest in blessuretijd het veld met twee maal geel op zak verlaten.