[Play-offs] Uitslag Go Ahead Eagles - FC Volendam

Boris (borisz)

Go Ahead Eagles heeft uitstekende zaken gedaan in het eerste duel met FC Volendam. In de Adelaarshorst werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Xander Houtkoop opende na acht minuten al de score.

De 24-jarige aanvaller, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Deventer, werd op zijn wenken bediend met een prachtige steekpass. Vervolgens rende hij via de linkerkant het strafschopgebied in om vervolgens uiterst beheerst de bal over doelman Sonny Stevens te wippen.

De rest van de eerste helft was de thuisploeg de betere ploeg, maar wist het zelden gevaarlijk te worden. De ploeg van Erik ten Hag combineerde vooral goed op het middenveld en liet met vlagen Eredivisie-waardig voetbal zien. Marnix Kolder was met een schot nog het dichtsbij een treffer.

De eerste minuut na rust kreeg Kolder een dot van een kans. Vanaf een meter of twaalf mikte hij de bal in de korte hoek, maar doeman Stevens redde adequaat op de inzet. De doelman pakte tien minuten later ook een fraai afstandschot van Deniz Türüc.

De zon brak in de tweede helft door, wat de sfeer in de Adelaarshorst ten goede kwam. Het stadion ging echter pas echt uit zijn dak bij de tweede treffer van de avond. Na een mooie combinatie met Kolder kon Türüc een goede voorzet leveren die niet te missen was voor de slecht gedekte Jarchinio Antonia: 2-0.

De klap kwam hard aan bij Volendam en Paul de Lange botvierde zijn frustraties op de enkels van de tegenstander, waardoor hij snel met twee gele kaarten kon vertrekken. Het zelfvertrouwen leek uit de ploeg gezogen en Go Ahead deed er daarom nog maar een schepje bovenop.

Quincy Promes nam de bal aan en schoot de bal langs Stevens. Het schot werd nog gekeerd, maar in de rebound wist Kolder de bal in het doel te werken, waardoor promotie naar de Eredivisie heel dichtbij is. De fans namen al een voorproefje en zongen: "Zwolle, Zwolle, Eagles komt er'aan!"