Pakistanen gedood door riksjabom

MarcusViridis

Bij een zware bomaanslag in een buitenwijk van Quetta, de hoofdstad van de zuidwestelijke Pakistaanse provincie Baluchistan, zijn donderdag elf politieagenten en twee burgers om het leven gekomen. De in een riksja verborgen bom werd tot ontploffing gebracht toen een politievoertuig langsreed. Bij de explosie raakten ook meer dan twintig mensen gewond.

De Pakistaanse Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Woordvoerder Ahsanullah Ahsan liet telefonisch weten dat het om een wraakactie ging voor de dood van militanten in het noordwesten van het land. Volgens de politie kwamen donderdag bij gevechten in het noordwesten twintig militanten en vier regeringssoldaten om het leven.

De bij de explosie in Quetta omgekomen agenten behoorden tot een speciale politie-eenheid die enkele maanden werd gevormd om op te treden tegen toenemende ontvoeringen en schietpartijen in Baluchistan. In de regio zijn talrijke extremistische islamitische groepen actief, alsook separatistische opstandelingen die al tientallen jaren strijden tegen de regering.