Vijf judoka's naar Masters in Tyumen

Boris (borisz)

Komend weekend wordt voor de vierde keer de World Masters georganiseerd. Het toernooi heeft plaats in het Russische Tyumen. Alle judoka's die in de zestien van de wereldranglijst staan van iedere gewichtsklasse zijn uitgenodigd om deel te nemen. Nederland vijf judoka's afvaardigen. 

Anicka van Emden (-63 kg), Linda Bolder, Kim Polling (-70 kg), Dex Elmont (-73 kg) en Henk Grol (-100 kg) zullen namens Nederland de mat in Tyumen betreden. Marhinde Verkerk (-78 kg) behoort ook tot de beste zestien van de wereld, maar ontbreekt wegens studieverplichtingen.

Polling, die zich in april tot Europees kampioen kroonde en in 2013 nog geen partij verloor heeft geen verwachtingen. "Ik heb eigenlijk geen goed beeld van hoe ik ervoor sta. Natuurlijk wil ik winnen en ongeslagen blijven dit jaar, maar of dat gaat lukken gaan we zondag zien". Van Emden, die op het EK teleurstelde is gebrand op succes. "Ik heb eerder dit jaar erg geworsteld met mijn vorm. Mijn vizier richt ik op het WK in Rio de Janeiro, maar ik wil het in Tyumen zeker beter doen dan in Budapest."