Greipel troeft Van Poppel net af in Ninove

Maarten (rubbereend)

Danny van Poppel heeft donderdag net naast een ritzege in de Ronde van België gegrepen. De 19-jarige sprinter van Vacansoleil kwam na 178 kilometer in de tweede etappe een banddikte tekort voor de overwinning. De Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) ging net als woensdag met de etappezege aan de haal. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) werd in de straten van Ninove derde.

In de slotfase van de etappe, die voor een deel over het parcours van de Ronde van Vlaanderen ging, maakte Niki Terpstra nog jacht op de dagzege. De Noord-Hollander vond aansluiting bij de weggesprongen Francesco Gavazzi en wereldkampioen Philippe Gilbert.

Het drietal werd echter op anderhalve kilometer ingerekend door het jagende peloton. Terpstra eindigde nog wel als negende, gevolgd door landgenoot Ramon Sinkeldam.

Greipel blijft het algemeen klassement logischerwijs leiden. Twee favorieten Lars Boom en Fabian Cancellara kwamen op flinke achterstand binnen en lijken daardoor kansloos voor de eindzege. De Ronde van België wordt zondag afgesloten.