Jinek per direct weg bij zondagochtendprogramma WNL

Redactie

Eva Jinek stopt per direct met de presentatie van haar zondagochtendprogramma bij WNL. Dat meldt de omroep donderdag. De talkshow wordt de laatste vijf uitzendingen gepresenteerd door Janneke Willemse. Zij wordt afwisselend bijgestaan door Charles Groenhuijsen en Paul Jansen.

Het schrappen van Jinek uit de talkshow leidde tot 'verbijstering' bij de presentatrice, liet collega Jeroen Pauw donderdag weten op Twitter. Hoofdredacteur van WNL Bert Huisjes zegt dat hij al langer op zoek was naar opvolging voor Jinek, nadat ze haar vertrek bij WNL bekendmaakte. "Haar verbijstering kan toch niet heel verrassend zijn geweest."

Vorige maand werd bekend dat de voormalige NOS-nieuwslezeres in juli aan de slag gaat voor de KRO. Ze krijgt daar een wekelijkse talkshow, en heeft plannen voor een dagelijks programma.

Jinek presenteerde vanaf 2008 het NOS Journaal. Twee jaar geleden maakte ze de overstap naar WNL, om daar afwisselend met anderen het ontbijtprogramma Vandaag de Dag te presenteren. Ze kreeg ook een eigen talkshow, Eva Jinek Op Zondag. Dat is nu omgedoopt tot WNL Op Zondag.

Afgelopen zondag keken nog 286 duizend mensen naar Jineks talkshow. Aangezien het doordeweekse ontbijtprogramma van WNL al met zomerstop is, komt de presentatrice waarschijnlijk niet meer voor de omroep in actie.