Routinier Ferdinand verlengt contract bij United

Maarten (rubbereend)

Rio Ferdinand gaat nog een jaar langer door bij Manchester United. De 34-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd, meldt de Engelse landskampioen donderdag. Ferdinand begint komende zomer aan zijn twaalfde seizoen bij United. Hij kwam inmiddels tot 298 competitieduels en zeven goals.

De ploeggenoot van de Nederlanders Robin van Persie en Alexander Büttner kende naar eigen zeggen geen twijfels. "Wie wil er nu niet in dit fantastische team voor 75 duizend toeschouwers spelen?", vraagt hij zich af.

Ook het afscheid van coach Sir Alex Ferguson kon hem niet op andere gedachten brengen. "We verhuizen naar een nieuw tijdperk met de club en dat is erg spannend. Ik kijk er erg naar uit om met David Moyes te werken en nog meer prijzen met deze geweldige club te winnen." Ferdinand veroverde onder meer al zes landstitels en een keer de Champions League.

De Britse verdediger maakte onlangs wel een einde aan zijn interlandcarrière. Ferdinand kwam sinds de zomer van 2011 niet meer in actie voor de Three Lions en miste het EK in Polen en Oekraïne. Een ruzie tussen zijn broer Anton Ferdinand (Queens Park Rangers) en John Terry (Chelsea) lag daar waarschijnlijk aan ten grondslag.