Champions Leaguefinale 2015 in Berlijn

Maarten (rubbereend)

De finale van de Champions League wordt in 2015 gespeeld in het olympisch stadion van Berlijn. Dat besloot het uitvoerend comité van de UEFA donderdag in Londen.

Het olympisch stadion is de thuishaven van het naar de Bundesliga gepromoveerde Hertha BSC en heeft een capaciteit van een kleine 75 duizend toeschouwers. De organisatie van de Europa Leaguefinale werd toegewezen aan Warschau.

Het is de tweede keer in vier jaar tijd dat Duitsland met de organisatie van de finale van het kampioenenbal aan de haal gaat. Vorig jaar was de Allianz Arena in München al aan de beurt. Komende zaterdag wordt de finale tussen Bayern München en Borussia Dortmund op Wembley afgewerkt, terwijl volgend jaar Lissabon decor is van de CL-finale.

Wolfgang Niersbach, voorzitter van de Duitse voetbalbond, reageerde verheugd. "Ik dank de UEFA voor dit vertrouwen en kijk uit naar een grote voetbalfestijn in Berlijn."

De organisatie van de Europa Leaguefinale viel ten deel aan het Poolse Warschau. Vorige week woensdag werd de eindstrijd van het tweede Europese bekertoernooi nog in Amsterdam gespeeld. Chelsea was daarin met 2-1 te sterk voor Benfica. Volgend jaar mag het Turijnse Juventus met de eer strijken.