Lieke van Lexmond ziet bruiloft al voor zich

Redactie

Lieke van Lexmond heeft al een paar duidelijke ideeën over haar trouwdag. "Ik wil dat het allemaal klopt. Dat wat op tafel staat ook echt lekker is, dat mensen goede wijn krijgen en mooie bloemen overal", schetst de actrice en presentatrice voor de camera van Novum Nieuws. "En de muziek moet lekker zijn, dat vind ik heel belangrijk."

Ondanks een aantal gestrande relaties gelooft Lieke in het huwelijk. "Maar je moet het natuurlijk wel zelf doen. Het huwelijk op zich is geen garantie, je moet in elkaar blijven geloven en investeren." De 31-jarige actrice ziet trouwen vooral als een bevestiging van liefde. "Het is een dag waarop je uitspreekt hoe gek je op elkaar bent, dat vind ik heel mooi."

Op haar knieën gaan voor een man, ziet Lieke zichzelf nooit doen. "Dat moet echt van de man komen", zegt de actrice, die in het verleden samen was met Mark van Eeuwen en Jurriaan Oerlemans. "Ik vind dat we als vrouwen niet te veel over boord moeten gooien, sommige tradities hou ik graag in stand."

Lieke heeft al vage ideeën over waar haar bruiloft plaats zal vinden. "Het lijkt me heel leuk om in het buitenland te trouwen", zegt Van Lexmond, die een bruid speelt in de film Toscaanse Bruiloft. "Hoewel je in Nederland ook hele mooie plekken hebt waar je dat kunt doen. Maar het weer speelt natuurlijk ook mee. Ik zie het niet snel in Nederland gebeuren dat je tot 's avonds laat buiten onder de sterrenhemel kan dansen in je bruidsjurk."