'Geintje Hamilton levert veel schade op'

Peterselieman

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft zich voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco niet geliefd gemaakt bij de aanwezige pers. Volgens Blick zorgde een 'geintje' van de Brit voor 150.000 dollar aan schade aan de apparatuur van de pers. Mercedes heeft een andere lezing op het verhaal.

Volgens Blick-journalist Roger Benoit werd Hamilton wat bozig toen hij langs de boten met fotografen voer terwijl hij aan het jetskiën was. De Brit maakte een extra krappe bocht, waardoor er een golf van zeewater op de foto-, TV-camera's en mobiele telefoons terecht kwam. Mercedes zou de schade hebben vergoed.

Mercedes heeft een verklaring over het voorval naar buiten gebracht. Volgens de Duitse renstal werden er filmopnamen van Hamilton en Nico Rosberg gemaakt die op jetski's in de haven bezig waren. Slechts de apparatuur van één freelancer zou beschadigd geraakt zijn, omdat hij zijn spullen niet goed genoeg beschermd had en dat was niet specifiek gebeurd door een actie van Hamilton. Mercedes heeft hem hulp aangeboden om de apparatuur te laten repareren of vervangen.