Rasmussen wordt directeur van Deense wielerploeg

Frank (franklop)

Michael Rasmussen gaat als commercieel directeur aan de slag bij Christina Watches. Dat maakte de Deense continentalploeg donderdag bekend.

Rasmussen was tussen 2011 en januari 2013 als coureur actief bij Christina Watches. Die formatie was speciaal voor hem opgericht nadat hij een tweejarige schorsing uit had gezeten. In januari besloot de 38-jarige Deen zijn jarenlange dopinggebruik op te biechten en per direct te stoppen.

Rasmussen neemt het commerciële beheer van het team over van Ulrich Gorm. Teambaas Claus Hembo is verheugd over de terugkeer van Rasmussen. "Hij heeft de X-factor. Ik heb de dagelijkse samenwerking met Rasmussen gemist en kijk ernaar uit om zaken op te pakken waar we gebleven waren."

Voor Rasmussen breekt overigens een spannende maand aan. Uiterlijk 25 juni hoort de van zijn voetstuk gevallen coureur van het gerechtshof in Arnhem hoe hoog de ontslagvergoeding is die hij ontvangt van de voormalige Rabobankploeg.

Rasmussen werd tijdens de Tour de France van 2007 op staande voet ontslagen omdat hij gelogen had over zijn whereabouts. De Deen eiste daarop een bedrag van 5,6 miljoen euro, maar de rechtbank kende hem in 2008 ruim zeven ton toe. Zowel Rasmussen als Rabobank ging tegen die uitspraak in beroep.