FOK!filmtips van de dag: Legends of the Fall

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

The Librarian: Return to King Solomon’s Mines is het vervolg op The Librarian: Quest for the Spear. Bibliothecaris annex avonturier Flynn Carsen, gespeeld door Noah Wyle, gaat ditmaal op zoek naar de mijnen van koning Solomon, diep in het Afrikaanse continent. Maar er zijn meer kapers op de kust. De vraag is of Flynn dit tot een goed einde weet te brengen. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

Drie broers groeien op in Montana. Hun vader, een voormalige cavalerieofficier, heeft het leger de rug toegekeerd omdat hij niets te maken wil hebben met het bloedvergieten en de exploitatie van indianen. Het gezin worstelt om het hoofd boven water te houden in de woelige periode tussen 1900 en 1960. Onderlinge strijd tussen de broers, met name om de verloofde van de jongste broer, drijft het gezin uiteen. Legends of the Fall heeft een cast met onder andere Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond en Brad Pitt. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Na vele mislukte vredesonderhandelingen met Israël, dient de Palestijnse Nationale Autoriteit in 2011 een aanvraag in bij de Verenigde Naties om erkenning van Palestina te krijgen als 194e lidstaat. Ter voorbereiding op de aanvraag lanceert premier Salam Fayyed in 2009 een ambitieus infrastructuurplan. Fayyad reist door de Palestijnse gebieden om steun te krijgen voor zijn plan. Zijn moderne politieke stijl is bedoeld om aan te tonen dat de Palestijnen klaar zijn om een natiestaat te worden. Overal verrijzen publieke gebouwen en zelfs afgelegen dorpen worden voorzien van elektriciteit. Op hetzelfde moment wordt duidelijk dat Fayyad niets kan bereiken zolang de politieke onderhandelingen met Israël vastlopen. In juli 2011 komt de VN Veiligheidsraad bijeen om de Palestijnse aanvraag te bespreken. State 194 is te zien om 00.10 uur op Nederland 2.

The Fast and the Furious, 2 Fast 2 Furious en The Other Man zijn ook films die je vanavond op je televisie kan zien.