Koeman: "Boëtius moet sterker worden"

Tiede-Jan Breevaart

Feyenoord-trainer Ronald Koeman is blij met een talent als Jean-Paul Boëtius op de flanken, maar benadrukt dat de jongeling nog een lange weg te gaan heeft. Boëtius maakte een wervelend debuut tegen Ajax, maar kende door het seizoen heen ook zijn dipjes.

"Je moet talentvolle spelers ervan zien te overtuigen dat het makkelijker is om er te komen dan om er te blijven", zegt Koeman tegen NUsport. "Ik weet, dat is een cliché, maar het is wel waar. Ze kunnen ook meer doen, qua kracht en stabiliteit. Het is soms gewoon extra uren maken om sterker te worden. Boëtius bijvoorbeeld, moet gewoon sterker worden."

Koeman merkt dat hij spelers als Boëtius meer moet coachen dan ervaren jongens in de groep. "De status van een jonge speler als Boëtius verandert razendsnel, daar moet ik ook rekening mee houden. De ene week speelt hij als volslagen onbekende een fantastische wedstrijd tegen Ricardo van Rhijn in De Kuip, maar een week later, uit tegen FC Twente, denkt zo'n Roberto Rosales: ik laat me niet dollen door een jongetje van achttien. Daar krijgen ze ook mee te maken."

De coach zag al vrij snel wat de vleugelspeler in huis had. "Je pikt het talent er heel snel uit als je ze een keer mee laat trainen. Na één training wist ik meteen al dat Boëtius meer talent heeft dan anderen op die positie", aldus Koeman.