FIFA 14 voor pc blijft achter

SolidDS

De pc-versie van FIFA 14 blijft wederom achter bij de versies voor de spelcomputers. Waar het voetbalspel op PlayStation 4 en Xbox One gebruikmaakt van verbeterde Ignite-software, doet de pc-versie het met oudere software. Dat heeft een woordvoerder van Electronic Arts bevestigd.

De Ignite-software is de ruggengraat van diverse sportspellen van Electronic Arts voor de nieuwe generatie spelcomputers. Naast FIFA 14 worden nieuwe spellen in reeksen als Madden NFL, NBA Live en UFC gemaakt met de software. De Ignite-software zorgt voor een verbeterde kunstmatige intelligentie, mooiere animaties, meer detail en betere fysieke eigenschappen.

De pc-versie van FIFA was de afgelopen twee jaar een exacte kopie van de versie voor Xbox 360 en PlayStation 3. Tot die tijd kende de pc-versie minder opties en was het grafisch minderwaardig.

Met de komst van Xbox One en PlayStation 4 blijft de pc wederom achter. FIFA 14 voor de pc moet grafisch vergelijkbaar zijn met de versies voor de grofweg zeven jaar oude PlayStation 3 en Xbox 360.