Drive-regisseur vindt regie vergelijkbaar met seks

Sanne (Syth86)

Nicolas Winding Refn vindt zijn baan vergelijkbaar met de liefdesdaad. "Het is een beetje als seks," zegt de Drive-regisseur tijdens een interviewprogramma van het filmfestival van Cannes. "Als je van te voren te veel weet, is er niet zoveel meer aan."

Winding Refn is in Zuid-Frankrijk voor zijn nieuwe drama Only God Forgives met Ryan Gosling. De twee werkten eerder samen aan het drama Drive. "Ik begin 's ochtends graag te fantaseren over Kristin Scott Thomas en Ryan en wat we samen kunnen doen en dan gaan we zo verder", gaat de regisseur verder.

In Only God Forgives speelt Scott Thomas de zeer dominante moeder van Goslings personage. Ze komt hem opzoeken in zijn woonplaats Bangkok en wil dat hij de dood van haar andere zoon wreekt.

Scott Thomas moest heel erg wennen aan haar rol als ordinaire blondine. "Ze is de moeder uit alle nachtmerries", vertelt de 52-jarige actrice. "Ik maakte mezelf bang. Het is niet aangenaam om zo'n gemeen en gewelddadig personage te spelen." Ze vond de samenwerking met Refn heel prettig. "Hij werkt een beetje als een schilder, door de acteurs beetje bij beetje in een rol te laten komen."

Gosling is niet aanwezig in Cannes, omdat hij druk bezig is met de opnamen van zijn regiedebuut How To Catch a Monster. De Canadese acteur liet tijdens de persconferentie een briefje voorlezen waarin hij zich excuseerde. "Mijn vriend Nicolas en ik zijn dezelfde persoon, maar op verschillende plaatsen in het universum."

Only God Forgives draait vanaf 13 juni in de Nederlandse bioscopen.


Drive-regisseur vindt regie vergelijkbaar met seks (Foto: Novum)