Koeman wacht op de trein

Tiede-Jan Breevaart

Ronald Koeman merkt dat niet alleen zijn ploeg maar ook hijzelf stappen heeft gemaakt. Dat zegt de coach in een groot interview met RTV Rijnmond.

"Ik denk dat ik na twee jaar Feyenoord heb aangetoond dat ik geleerd heb van het verleden", vertelt Koeman. "Dat je eens ontslagen wordt past ook bij het trainersvak. Het dekseltje moet ook op het potje passen. Er is niet altijd een klik met de organisatie, supporters of spelersgroep."

"Na wat slechte ervaringen voor mij bij Valencia en AZ heeft het zo moeten zijn dat Feyenoord kwam. De instap was ook makkelijker omdat Feyenoord als tiende was geëindigd, maar voor beide partijen moest het zo zijn. Dan ontvang je ook ineens positieve kritieken en ben je wel een toptrainer, terwijl je altijd een stempel had van een resultaattrainer."

"Soms zijn er best momenten dat je aan de verdere toekomst denkt. Aan de andere kant moet je in de voetballerij niet te ver vooruit kijken. Ik wil wel altijd het maximale uit mijn carrière halen. Na Feyenoord wil ik best weer in het buitenland werken. Daar denk je best over na. Maar dan moet het wel iets zijn waar je continuïteit in kunt vinden en waarin de club een duidelijke structuur heeft."

"Ooit ben ik naar Valencia gegaan omdat ik het willen werken in Spanje belangrijker vond dan daadwerkelijk alles te weten over de club. Die haast is minder dan het ooit geweest. Er staan wel dingen in mijn contract dat er altijd een bepaalde mogelijkheid is voor iets anders, maar alleen als de club daarmee akkoord gaat. Daar hoef ik verder niet over uit te wijden, want dat is niet aan de orde op dit moment", aldus Koeman.