Treinverkeer rond Utrecht weer eens ontregeld

anoniem_22072019025900

Door een grote elektriciteitsstoring en door een aanrijding is het treinverkeer rond Utrecht maandagochtend ontregeld. Dat zegt een woordvoerder van Prorail.

Bij een belangrijk stroomvoorzieningspunt heeft zich zondagavond rond 23.30 uur een storing voorgedaan. Monteurs zijn volgens de woordvoerder heel de nacht bezig geweest dit op te lossen, maar de oorzaak was vroeg in de ochtend nog niet achterhaald. Rond 08.30 uur was het probleem verholpen en werd het treinverkeer opgestart.

Door de stroomstoring konden seinen en wissels tussen Utrecht Centraal en Amersfoort en tussen Utrecht Centraal en Hilversum niet worden aangestuurd. Daarom reden daar geen treinen en werden bussen ingezet. Ook werden treinen omgeleid. De vertraging was meer dan een halfuur.

Maandagochtend kwam het rond 06.00 uur ook nog tot een aanrijding met een persoon bij Bunnik. Hierdoor rijden geen treinen tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist. De vertraging is hier meer dan een uur. Deze verstoring is naar verwachting rond 09.00 uur verholpen.

Een geluk bij een ongeluk is volgens de woordvoerder dat er vanwege Pinksteren weinig reizigers zijn.