Duizenden condoleances voor Ruben en Julian

anoniem_22072019025900

Online condoleanceregisters voor de zondag gevonden broertjes Ruben en Julian zijn maandagochtend al duizenden keren getekend. Het register op condoleance.nl ging even voor 10.00 uur door de tienduizend condoleances. Bij condoleanceregister.nl staat de teller op duizend. Een condoleancepagina op Facebook is ruim 3,5 duizend keer gedeeld.

Op Facebook en Twitter uiten veel mensen hun medeleven met de moeder en de familie van de broertjes. Ook uiten veel mensen hun afschuw en vragen ze zich af hoe hun vader de kinderen heeft kunnen ombrengen.

De extra nieuwsuitzendingen rond de vondst van de vermiste broertjes uit Zeist hebben 3,5 miljoen kijkers getrokken. Het extra journaal van de NOS trok 2,8 miljoen kijkers. De uitzending van RTL Nieuws trok er 700 duizend, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Een toevallige voorbijganger zag zondagmiddag iets in het water in Cothen, waarop de lichamen van Ruben en Julian in een afwateringsbuis werden gevonden. De twee jongens van 7 en 9 jaar waren ondanks intensieve zoektochten van agenten, militairen en honderden vrijwilligers bijna twee weken vermist.

De 38-jarige vader werd dinsdag 7 mei dood gevonden in een natuurgebied bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd. Hierop begon een intensieve zoektocht naar zijn kinderen. Agenten, militairen en honderden vrijwilligers zochten grote gebieden af. Uiteindelijk zag een toevallige voorbijganger zondag iets in het water in Cothen, waarop de lichamen werden gevonden.